Logo van Mare Nostrum
diverse portretjes

Actueel

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en informatie over nieuwe activiteiten bij Mare Nostrum
Het Odensehuis in Mare Nostrum

Het Wijkcentrum Mare Nostrum biedt aan mensen met beginnende dementie en lichte geheugen problematiek de mogelijkheid om onder groepsbegeleiding wekelijks deel te nemen aan diverse activiteiten.

Het Odensehuis is een plek voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, hun familie en vrienden. Het is een inloophuis waar u rustig naar binnen kan lopen voor informatie, een praatje, een kopje koffie of thee, aanschuiven bij de lunch en deelnemen aan één van de activiteiten of om te helpen bij de dagelijkse organisatie. Het doel is zo lang mogelijk te kunnen deelnemen aan het sociale leven.

Op maandag van 10.30 tot 13.00 uur zijn er activiteiten zoals zingen onder leiding van een accordeonist, naar een lezing over geschiedenis van Alkmaar luisteren, creatief aan de slag gaan , lichamelijke oefeningen doen onder leiding van een sportinstructeur, praten en vooral veel lachen. Als afsluiting van elke bijeenkomst eten wij samen soep en een broodje .

Deelnemers van het Odensehuis aan het woord:
  • "Hier voel ik mij op mijn gemak. Hier heb ik vrienden. Nu voel ik me niet meer eenzaam."
  • "Ik kom hier graag en verheug me elke keer op de volgende maandag."
  • "Ik besloot eens te gaan kijken. Het gewoon te proberen en ik was gelijk enthousiast . De mensen zijn hier allemaal hetzelfde. Dit is echt iets voor mij!"
  • "Ik houd erg van muziek en op een gegeven moment ging ik zelfs zingen! Ik dacht alleen maar: wat is dít leuk, zeg!”
Wilt U ook meedoen met onze activiteiten? Dan bent u van harte welkom. Het Odensehuis blijft tijdens de vakantieperiode open. Deelname is gratis . Indicatie of verwijzing is niet nodig.
/ -

 Inkomensgrens

De inkomensgrens voor een gratis AlkmaarPas met tegoed is verhoogd. Alkmaarders met een lager middeninkomen kunnen nu ook een gratis pas aanvragen. Ook is het tegoed voor de laagste inkomens fors verhoogd. 

 Aanvragen

Het tegoed op de pas kunt u gebruiken voor sporten, de bioscoop, het kopen van schoolspullen en nog veel meer. De AlkmaarPas kan worden aangevraagd op www.alkmaarpas.nl. 

Steuntje in de rug voor middeninkomens 

Het college van Alkmaar ziet dat ook steeds meer Alkmaarders met een lager middeninkomen moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. De hoge inflatie en energieprijzen spelen daarin een grote rol. Door de pas ook voor middeninkomens gratis te maken wil het college hen in 2023 een steuntje in de rug geven/

Tegoed omhoog voor de laagste inkomens 

Ook wil het college de laagste inkomens extra ondersteunen. Daarom is hun tegoed op de pas in 2023 fors verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, zij hadden al recht op een gratis pas. Volwassenen hebben 100 euro meer aan tegoed ontvangen en senioren 130 euro meer dan vorig jaar. 

Alle informatie vind u op de website van de AlkmaarPas. 

;