Logo van Mare Nostrum
diverse portretjes

Actueel

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en informatie over nieuwe activiteiten bij Mare Nostrum
Yogadocente op strand

Hallo lieve mensen, Mijn naam is Monica Wieringa. Ik ben yoga docent en geef les aan senioren. Zelf ben ik 62 jaar en behoor dus ook tot de senioren. Veel senioren vinden het moeilijk om aan te sluiten bij reguliere yogalessen/yogacentra. Vaak zijn er dan veel jongere en flexibelere mensen aanwezig. Dit kan ongemak en onzekerheid geven. Herkent u dit? In speciale seniorenlessen is dat niet het geval en zal u zich veiliger en beter op uw gemak voelen. Bij de lichamelijk oefeningen hou ik speciaal rekening met het ouder wordende lichaam. In mijn lessen is er echter niet alleen aandacht voor lichamelijke oefeningen maar ook aandacht voor de filosofie van yoga, voor ademhalingsoefeningen en meditatie. In maart dit jaar begin ik weer met een nieuwe reeks lessen in Wijkcentrum Daalmeer op vrijdagochtenden en in Wijkcentrum Mare Nostrum op dinsdagavonden (eerste keer op 28 februari). Ik hoop dat u lekker mee komt doen zodat u samen met andere senioren ook kunt genieten van alle voordelen die yoga oplevert. Wilt u mee doen of wilt u eerst meer weten? U kunt verdere informatie aanvragen of uzelf opgeven via: Mijn emailadres : monicawieringa@hotmail.com Ook kunt u een bericht inspreken op 06 81518172. Dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Vriendelijke groet, Monica Wieringa


Buurtkastje Mare Nostrum

Iedereen die het nodig heeft mag iets meenemen uit de kast. Iedereen die iets over heeft dat langer houdbaar is verzoeken wij dit in de kast te plaatsen. Denk hierbij aan soep in blik, sauzen, koffie, thee, houdbare melk, pasta, rijst, meel, crackers, maar ook verzorgingsproducten, zoals tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, douchegel, maandverband, tampons Zo houden we samen de kast goed gevuld en ondersteunen we de wijkbewoner die het nu even minder goed heeft. Dank voor uw bijdrages en steun!


foto met verbandschaar een verbandmiddelen

Het Rode Kruis en wijkcentrum Mare Nostrum organiseren speciaal voor vrouwen, de cursus Heldin. De cursus is in de basis een EHBO cursus, maar de vrouwen leren nog veel meer. Zij leren om met vertrouwen te handelen in noodsituaties, om te gaan met stress, grenzen kennen, hun zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, effectiever te communiceren en hun eigen talenten te ontdekken.

Na het afronden van de cursus ontvangen zij een officieel EHBO certificaat en een Heldin certificaat. De cursus duurt zes weken en is gratis.

Word ook een Heldin! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sociaal cultureel werker Halima Ourhris scw@wcmn.nl 06-20285221 .


spaarvarken gemaakt van electriciteitssnoer uitmondend in groene letters Mare Nostrum

Mare Nostrum vervangt alle lichtbronnen door led-lampen

Eind 2021 werd bij wijkcentrum Mare Nostrum een begin gemaakt met het vervangen van de oude lampen door led-verlichting. De foyer en de gangen waren als eerste aan de beurt.

In de komende weken (december 2022) wordt de rest van de verlichting vervangen door energiezuinige led-lampen. Dat betekent dat Mare Nostrum letterlijk energiebewust het nieuwe jaar ingaat.

Mare Nostrum heeft prioriteit aan dit project gegeven enerzijds omdat de energieprijzen de pan uit rijzen, anderzijds omdat we als bewoner van een een gemeentelijk gebouw het voorbeeld moet geven als het gaat om de energietransitie. Mare Nostrum heeft de gemeente gevraagd (en dat is ook feitelijk de wettelijke plicht van de gemeente) de overstap naar led-lampen te financieren. De gemeente heeft nog niet positief gereageerd op het financieringsverzoek van Mare Nostrum.

Door het uit eigen middelen vervangen van de lichtbronnen moet Mare Nostrum pas op de plaats maken bij het verwezenlijken van andere noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw. Mare Nostrum hoopt (en rekent er een beetje op) dat de gemeente, met terugwerkende kracht, haar verantwoordelijkheid zal nemen.