Logo van Mare Nostrum
diverse portretjes

Actueel

Op deze pagina vind je het laatste nieuws en informatie over nieuwe activiteiten bij Mare Nostrum

Zomerprogramma
tekening auto, zonnetje richting vakantieadres

    In de zomer maanden juli en augustus vinden er minder activiteiten plaats in het wijkcentrum. Het programma voor de zomer is als volgt:

  • Odensehuis: Maandag 27 juni, 11 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus van 12.00 – 14.00

  • Koffieochtend: Elke dinsdag van 10.00 – 12.00 uur

  • Kidsfun: Elke woensdag van 15.00 – 16.00 uur

  • DigiAandacht spreekuur: Elke donderdag van 13.00 – 15.00

  • Opschoondag: Vrijdag 29 juli, vrijdag 26 augustus van 15.00 – 16.30

Tijdens de zomerstop is er één gezamenlijk koffiemoment op dinsdagochtend. Iedereen is welkom om nieuwe mensen te ontmoeten, gezellig samen te komen en bij te praten. Er vinden tijdens de zomerstop geen activiteiten plaats.

Vanaf maandag 29 augustus zullen activiteiten zoals 'Sport en Spel', 'Sporten voor vrouwen', 'Mydance', 'Creatief met Wijkleerbedrijf' en 'De Muziekmiddag' weer hervat worden.

Kunstenaars en muzikanten gezocht
rennende kinderen, buitenspelen

(afbeelding boven (c) Roos Lovine.) Het is eindelijk zo ver! Na vele jaren komt er weer een kunst en muziek route in Alkmaar Noord. Buurtbewoners Esther Loth, Roos Loth (van Roos Lovine) en Leo Borst organiseren het evenement samen met Wijkcentrum Mare Nostrum. 

Inmiddels zijn ook Wijkcentrum Daalmeer, Ontmoetingscentrum de Rietschoot, en Zorgcentrum het Rekerheem aangesloten. 

 Op zaterdag 10 september 2022 kunnen kunstenaars en artiesten uit Koedijk, Daalmeer, de Mare, Huiswaard en Vroonermeer hun atelier, galerie of woonhuis openstellen voor de kunstliefhebbers. Indien je geen eigen ruimte beschikbaar hebt, zou je kunnen exposeren in een van de wijkcentra in jouw buurt. 

 Op de kunstroute zijn diverse schilderijen, beelden, collages, foto’s, keramiek, sieraden en andere kunstvormen te bezichtigen. Ook is er ruimte voor muziek, dichtkunst, spoken word, of andere podiumkunsten. 

Lijkt het je leuk om mee te doen als kunstenaar of als artiest? Geef je dan op! Aanmelden en meer informatie kan bij Esther Loth via estherloth6@gmail.com.