Logo Mare Nostrum
diverse portretjes

Woensdag

Icoontje kindje spelend met blokken
Samenspel 

Voor ouders/verzorgers en kinderen van 1 t/m 3 jaar: Samen met je kind spelen, knutselen en muziek maken, sporten en bewegen. De activiteiten van Samenspel bevorderen de ontwikkeling van je kind. Samen leren en ontdekken. Kom je ook? Elke woensdag van 9:30-11:00uur in Wijkcentrum Mare Nostrum. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij sociaal cultureel werker Rina Smorenberg scw2@wcmn.nl of 06-12150027

Icoontje, man die zich iets afvraagt
De Noodzaak bewindvoering 

De Noodzaak is een professioneel, integer bureau met persoonlijke uitstraling voor bewindvoering en curatele, voornamelijk in de regio Alkmaar. Soms zijn mensen niet in staat om hun eigen financiën te regelen. Dat kan velerlei oorzaken hebben. Ouderdom, psychische problemen, lichamelijke beperkingen, etc., maar ook het niet meer overzien van gemaakte schulden kunnen tot gevolg hebben dat hulp moet worden ingeroepen om de financiële zaken te beheren. Op de website van De Noodzaak vindt u meer informatie.

Icoontje hand met daarop een dekschaal
Sociaal Eetcafé 

Het eetcafé is tijdelijk opgeschort, er wordt gezocht naar een oplossing.

Icootnje, beitel en steen
Cursus Speksteen

Even geen gedoe, helemaal jezelf zijn met een ontspannende bezigheid. Iets wat je dagelijks niet doet. Alle workshops en cursussen zijn ontspanning voor jong en oud. Op uw eigen locatie of in een buurt- of wijkcentrum, geen probleem. Als we maar ruimte genoeg hebben, tafels stoelen of krukken om aan te werken. Na afloop maken we uiteraard gezamenlijk de boel weer schoon. Het is handig als je niet je beste kleding aantrekt en een schort, oude bloes of overhemd meeneemt. Hoewel de meeste workshops en cursussen niet echt "kleding bedervers zijn" kan de cursusleider niet instaan voor plaksel, verfsoorten die wel of niet uitwasbaar zijn. Beeldhouwen met zachte steensoorten geeft geen kledingproblemen. Toch zijn er mensen die hierbij graag een stofmasker of veiligheidsbril opzetten. De talk die van de stenen komt is puur natuur en er wordt met water gewerkt, waardoor de ronddwarrelende stofdeeltjes neer slaan. Ga naar de website voor meer informatie.

Icoontje meisje met bloemenkrans in har haar
Kidsfun 

Voor alle kinderen tussen de 4 en de 12 jaar is er elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 Kidsfun! Knutselen, schilderen, tekenen, knippen, plakken, spelen, muziek maken en óók nog lekker een glaasje limonade!

Icoontje saxofoon
Jazzdans

Door Annemieke de Boer. Jazzdans is een samensmelting van Afro-Amerikaanse 'social dance', klassiek ballet, moderne dans en tapdans; in hoge mate gestileerd (zie stileren) om in musical, theater, film, cabaret en televisie te gebruiken; bijv. Afro jazz, Afro-Cuban jazz, moderne jazz, funky jazz en free jazz; kenmerken: geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken), veel bewegingen met licht gebogen benen.

sportende vrouw
Bewegen voor vrouwen

Wil je ook lekker sporten en bewegen in een gezellige groep met andere vrouwen? Dan is deze activiteit echt wat voor jou! Er wordt wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) op woensdag van 19.00 – 20.30 gesport aan de Kofschipstraat 13 in Alkmaar ( naast basisschool het Kompas) Deelname is gratis. Aanmelden of meer informatie kan bij Floor Wiemer via f.wiemer@sport-z.org of 0638324247.

Icoontje Eiffeltoren
Alliance Française

De Alliance Française is gevestigd in meer dan 800 steden verdeeld over 5 continenten. Alleen al in Nederland bevinden zich 34 Alliances Françaises. Wij bieden Franse taalcursussen aan evenals culturele activiteiten met als doel om de Franse taal en cultuur in Nederland te promoten. www.alliance-francaise.nl

Icoontje, zingend stel
Zingen met Leo

Samen zingen verfrist, geeft energie, maakt blij en is gezond. Kom dus Zingen met Leo, iedere week in Alkmaar Noord (Mare Nostrum) of maandelijks in De Hoef. Zingen en Eten met Leo, op aanvraag, in De Sociëteit in de binnenstad. Samen zingen we de sterren van de hemel! Wilt u meer weten, volg dan deze link

Plezier in schilderen

Op woensdagmiddag van 14:00-16:30uur is er een schildergroep bijgekomen o.l.v. Ron Janssen Plezier in het schilderen, dat is het belangrijkste bij deze cursus. Voor wie is deze schildersgroep bedoeld? De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden, die onder begeleiding willen schilderen. Of het nu realistisch is, naturalistisch, abstract of magisch, het komt allemaal aan bod. Je dient zelf je eigen schildermateriaal mee te nemen. Hoe gaat het in zijn werk? In overleg met elkaar worden er verschillende technieken en thema's uitgevoerd en wordt aangegeven wat het benodigde materiaal is. Een schilder- of tafel- ezel, een tafel en stoel zijn aanwezig. Er wordt gewerkt met acryl en waterverf. Olieverf in overleg. Verder komen o.a. aan bod het maken van collages en nat in nat schilderen. Aan het eind van elke bijeenkomst volgt altijd een korte kijk op elkaars werk.