Logo Mare Nostrum
diverse portretjes

Dinsdag

Icoontje met afbeelding politie-agent
Wijkagent (Alleen op afspraak)

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet hij wat er speelt in de wijk en kan hij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk. De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk. Wilt u meer weten, dat kan via deze link.

Icoontje met man in yogahouding
Senioren Yoga (Alkmaar Sport)

In de yoga lessen wordt u fysiek uitgedaagd. Corrigeer uw houding en word meer flexibel. Yoga is voor iedereen geschikt. De yogales vormt een rustpunt in een drukke dag. Meer weten? Voor meer informtie kunt u terecht op de website, via deze link


Senioren Yoga (Monica Wieringa)

Vanaf 28 februari iedere dinsdagavond Senioren Yoga met als docente Monica Wieringa. Informatie over tijdstippen volgt later.

Icoontje kopje koffie
Koffieochtend Samen 55+

Van 10.30 tot 12.30 uur is iedereen ouder dan 55 jaar van harte welkom. De koffieochtend 'Samen 55+' is bedoeld voor wijk/buurtbewoners van 55 jaar en ouder die behoefte hebben om nieuwe mensen te leren kennen én gezellig samen komen.  Deelnemen kost u niets. De koffie en thee zijn van 'het huis'16 juli Bij vragen: scw2@wcmn.nl of 072 5622100

Icoontje met kinderen spelend met een strandbal
Sport en Spel

Ben jij tussen de 5 en 12 jaar oud en houd je van sporten, spelen en bewegen? Kom dan langs! Elke dinsdagmiddag van 16 tot 17 uur komen de Krajicek Scholarshippers en Sport Z de leukste sport- en spellessen geven! Bij goed weer spelen we buiten op het Blauwe Krajicekveldje aan de Amelandstraat. Bij slecht weer spelen we binnen in Mare Nostrum. Kom je ook? De activiteit is een samenwerking van Sport-Z en Mare Nostrum. Aanmelden is niet verplicht, maar kan bij Jelle: 06-34168901 of via j.zuijdam@sport-z.org.

Icoontje met speelkaarten
Bridgeclub De Manche (vanaf 13:30uur)

Bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport! Een sport die je speelt en deelt met elkaar. Je kunt het spelen in een team, op een club, op een zondagmiddag met vrienden of individueel online. Bridge kan altijd en overal en verveelt nooit. 

Bridge is daarnaast een sport die hersenen fit en actief houdt, belangrijk voor jong en oud. Bridge is veelzijdig. Het kan een grote rol spelen bij het welzijn van mensen. 

Icoontje van kindertekening
Cursus Tekenen

Op papier of op canvas, een Rembrandt of een Picasso? Maar misschien heb jij wel helemaal je eigen stijl. Ontdek wat voor artistiek talent er in jou schuilt. Ik help je graag dit te ontdekken. Zowel met potlood, houtskool, conté, écoline, aquarelverf, viltstift, acrylverf, of toch liever olieverf! Laat u inspireren op de website van Atelier Dominique

 
Logo van fotoschool Noord-Holland
Fotoschool NH

Fotoschool Noord Holland is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor fotografie in de breedste zin. Wij zijn niet verbonden aan enig merk, winkel of andere commerciële instelling. Wij zijn van mening dat je als cursist het beste gebaat bent met objectieve informatie. Informatie die gegeven wordt door docenten die hun langjarige vakopleiding hebben voltooid, als fotograaf en docent werkzaam zijn en die aangesloten zijn bij een beroepsorganisatie. Bovendien beschikken ze over de noodzakelijke didactische vaardigheden. https://www.fotoschoolnh.nl/

Icoontje van man achter beeldscherm.
Fabius Kantooropleidingen

Je kunt onze opleidingen op verschillende plaatsen door heel Noord-Holland volgen, zoals in Alkmaar. Door ons ruime aanbod aan leslocaties is er altijd een locatie bij jou in de buurt én hoef je nooit ver te reizen om je opleiding te volgen. Wist je dat je bij ons al binnen zes maanden een diploma kunt halen? Meer weten? Ga naar de website voor meer informatie.