Logo Mare Nostrum
diverse portretjes

Vrijdag

Icoontje man achter Pc-scherm
Fabius Kantooropleidingen 

Je kunt onze opleidingen op verschillende plaatsen door heel Noord-Holland volgen, zoals in Alkmaar. Door ons ruime aanbod aan leslocaties is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Én hoef je nooit ver te reizen om je opleiding te volgen. Wist je dat je bij ons al binnen 6 maanden een diploma kunt halen? Ga naar de website van Fabius.

Icoontje wandelende man
Klaar mee Loop mee 

Wij van 'Klaar Mee – Loop Mee' wandelen bijna dagelijks vanaf verschillende locaties in Alkmaar. Dit doen wij in samenwerking met Sport Vitaal, de sportafdeling van Alkmaar Sport die zich richt op de volwassen sporters in Alkmaar. Meer weten volg deze link!

Icoonje, bolletje wol
Creatief met Wijkleercentrum

Voor alle mensen die houden van breien, haken of borduren en graag hun talent willen doorgeven aan een ander. Of voor iedereen die graag wil leren handwerken en het leuk vindt om andere mensen te ontmoeten is er iedere vrijdagmiddag (m.u.v schoolvakanties) van 14.00-15.30 een creatieve middag in Mare Nostrum. Creatief in Wijkleercentrum is een samenwerking tussen Wijkleercentrum Alkmaar Alkcare en bewonersonderneming Mare Nostrum. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Elles Fenijn, coördinator van het Wijkleercentrum via 06-57 41 81 35.

Icoontje beitel en een stuk steen
Cursus Speksteen

Even geen gedoe, helemaal jezelf zijn met een ontspannende bezigheid. Iets wat je dagelijks niet doet. Alle workshops en cursussen zijn ontspanning voor jong en oud. Op uw eigen locatie of in een buurt- of wijkcentrum, geen probleem. Als we maar ruimte genoeg hebben, tafels stoelen of krukken om aan te werken. Na afloop maken we uiteraard gezamenlijk de boel weer schoon. Het is handig als je niet je beste kleding aantrekt en een schort, oude bloes of overhemd meeneemt. Hoewel de meeste workshops en cursussen niet echt "kleding bedervers zijn" kan de cursusleider niet instaan voor plaksel, verfsoorten die wel of niet uitwasbaar zijn. Beeldhouwen met zachte steensoorten geeft geen kledingproblemen. Toch zijn er mensen die hierbij graag een stofmasker of veiligheidsbril opzetten. De talk die van de stenen komt is puur natuur en er wordt met water gewerkt, waardoor de ronddwarrelende stofdeeltjes neer slaan. Ga naar de website voor meer informatie.

Icoontje Qigong beoefenaar
Qigong 

Alkmaar Sport Qigong is een bewegingskunst en betekent 'Tot in de perfectie trainen van (levens)energie'. Qigong is tot op zeer hoge leeftijd te beoefenen. Naast de Qigong is er tijdens de lessen ruimte voor meditatie, (zelf)massages en acupressuur. Er is ook aandacht voor de achterliggende filosofieën. Van deelnemers wordt verwacht dat ze ook thuis oefenen, om zo maximaal profijt van de lessen te hebben. Meer weten over Qigong? Dat kan via de website van Qigong.

Indiase Kookworkshop

Op vrijdag kun je vanaf 18:00 uur wekelijks de Indiase keuken leren tijdens een gezellig kookworkshop. Aarzel niet en doe een beetje India op je bord. Denk je dat de Indiase keuken ingewikkeld, exotisch en moeilijk thuis te koken is? Nou, niet meer. S&M laat je zien hoe je de culinaire hoogstandjes uit India onder de knie krijgt. Welkom bij een heel nieuw kookplezier. Welkom in de rijke wereld van de Indiase keuken. Meer weten? volg dan deze link!

Zangkoor Polegala 

POLEGALA is een koor dat drie- of vierstemmig zingt. Het koor wordt door een professionele dirigent geleid. Ook de pianiste is professioneel . Het motto van Polegala is 'Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd'. De leden van POLEGALA vinden het heel belangrijk, zingend iedereen een beetje gelukkiger te maken ! Daar doen wij onze uiterste best voor. Polestar treedt regelmatig op. De kosten voor een optreden bedraagt €175,- Het optreden duurt totaal met pauze inbegrepen 1,5 uur.